Bezoek een monument

Elk jaar tijdens Open Monumentendag (tweede weekend van september) openen duizenden monumenten gratis hun deuren voor publiek.

Bezoek een monument
Naast het digitale lesmateriaal is het natuurlijk extra leuk om een monument ook zelf live te bezoeken. Dit kan tijdens of rondom het weekend van Open Monumentendag (tweede weekend van september) maar ook op een ander tijdstip in het jaar. Je kunt een bezoek organiseren samen met een lokaal Open Monumentendag comité of rechtstreeks met de eigenaar van een monument. We hebben de keuzes op een rijtje gezet:

  • Neem contact op met het lokale Open Monumentendag comité en check samen de mogelijkheden. Klik hier om naar het comitéoverzicht te gaan en kies het comité van je gemeente, stad of dorp.
  • Neem rechtstreeks contact op met de monumenteneigenaar in jouw gemeenschap en check de mogelijkheden. Veel monumenteigenaren vinden het super leuk om iets te vertellen over hun monument.
  • Neem contact op met het landelijk bureau; wij kunnen met je meedenken als bovenstaande opties niet mogelijk zijn of als je nog vragen hebt. Onze contactgegevens zijn: info@openmonumentendag.nl of 033-2091000.

Monumentenkijker
De Monumentenkijker is een leuk en leerzaam hulpmiddel voor het bezoek aan het monument. Met de Monumentenkijker kunnen kinderen tijdens het monumentenbezoek vragen beantwoorden en foto’s maken van specifieke onderdelen van het monument. Voor het bezoek kan de Monumentenkijker worden gedownload en geprint.

Download de Monumentenkijker.